hvad man kan gøre med appelsinskallen

Hjemmelavet appelsinskal pulver med collagen

På samme måde som vi upcycler torskeskind til at lave collagenpulver, kan du også upcycle appelsinskal og skabe noget nyttigt og utroligt velsmagende. Dette pulver kan bruges til at tilføre appelsinsmag til smoothies, kager, havregrød eller naturel yoghurt. Vidste du, at appelsinskal indeholder naturlige næringsstoffer? I skallen og det hvide, let bitre kød under skallen er der både æteriske olier og C-vitamin, som du kan få glæde af med denne opskrift. Samtidigt upcycler du affald til et lækkert produkt, som både giver nytte og glæde – findes der noget bedre? Er du nysgerrig på at vide mere om hvordan vi arbejder med at upcycling i forbindelse med FNs verdensmål, kan du læse mere i vores blog.

Det skal du bruge

Appelsinskal/collagenpulver ca 4 portioner:

Skrallen af 3-4 økologiske appelsiner

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 90 grader.
Fordel skallerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Bag dem i ca 1-2 timer til de bliver sprøde og nemt kan gå i stykker
Lad ovndøren stå lidt åben for at slippe fugten ud.
Ryst stykkerne lidt undervejs for at sikre en jævn tørring af stykkerne
Tjek jævnligt for at sikre, at du ikke brænder stykkerne
Lad dem køle af i cirka 10 minutter.
Mal de tørrede skaller til et fint pulver i en blender
Tilsæt derefter 20 gram Collagen Gold-pulver og rør godt rundt
Hæld i en glaskrukke med låg og opbevar i køleskabet. Tilsæt 2 spsk til en smoothie, giv din naturel yoghurt smag af appelsin med 1 spsk appelsinpulver eller tilsæt fx 1-2 spsk til brownieblandingen. Mums!