Hvilke madvarer er der collagen i?

Hvilke madvarer er der collagen i? - Vild Nord

Få collagen fra din mad

Vidste du, at rent faktisk spise dig til mere collagen igennem kosten. Det kræver bare, at du ved, hvilke fødevarer du skal sætte tænderne i, og så skal du desuden regne med at bruge lidt ekstra tid i køkkenet. 

Collagenholdige måltider består typisk af simreretter, der har fået lov at koge collagen på ben og skind i flere timer. Så det er altså ikke i din takeaway eller i forarbejdet mad, at du finder vejen til mere collagen. Men hvilke fødevarer er det så lige, at collagen findes i? Det giver vi dig svar på her:


I disse madvarer finder du collagen 

FISK

Det er nok ikke gået forbi din opmærksomhed, at der i fiskens skind befinder sig et højt indhold af collagen. Vild Nords collagen er netop udvundet af torskens skind, som har levet frit i det iskolde og krystalklare nordlige Atlanterhav. I køkkenet kan du lave lækre fiskesvær af skind fra din lakse- eller torskefilet ved at tørstege skindet og drysse med salt - det smager fantastisk som tilbehør. Når du bruger hele fisken, altså også skindet, er du også med til at reducere madspild. Se den lækre opskrift på fiskeskind crackers lige her.

Fiskeskind en kilde til collagen

SKALDYR

Du kan også gå den mere eksklusive vej og tage for dig af havets rigdomme såsom østers, krappe klør, krabber, jomfruhummer, rejer eller muslinger – de er pansrede collagenbomber. Kog suppe eller font på skallerne, som kan fryses ned – det er en skøn genvej til collagen, når tiden er til det.

KØD

Både hud, knogler og andet indmad fra okse, kylling og svin har et højt indhold af collagen, men for at få glæde af collagenet skal du i gang med simreretterne. Kog f.eks. en lækker Bone Broth på skroget fra en kogt kylling og urter eller kast dig ud i klassikere som kalveskank og svinekæber. Mulighederne er mange, og smager særligt godt om vinteren, og måske du allerede har en favorit ret i tankerne? Ellers kan du prøve vores lækre opskrift på bone broth/fond af kylling. Den er perfekt at varme dig på og så er den ideel at have stående klar i køleskabet.

GRØNTSAGER

Collagen er et animalsk protein. Det udvindes fra knogler, hud og skind, så den bedste strategi for veganere er indtil videre at beskytte kroppens collagen, imod det der nedbryder collagen nemlig tobaksrøg, sol, forurening og sukker. Dette kaldes med andre ord også for frie radikaler og de opstår når der sker en negativ påvirkning i kroppen – særligt i cellerne. Næste afsnit er især vigtigt for dig, som er veganer og som gerne vil gøre noget for dit collagenniveau i kroppen.

Acerola
COLLAGEN BOOSTERE

Du kan med fordel sørge for at spise nok vitamin C, som bidrager til den normale dannelse af collagen, som har betydning for normalt fungerende knogler, brusk, tandkød, blodkar og ikke mindst din hud. Frugter og grøntsager er gode kilder til vitaminet, og du kan med fordel vælge ud fra sæsonen. Grønkål, rosenkål, spinat, solbær, hypen, grape, citron eller havtorn for at nævne lidt forskelligt.

Måske vil du gerne vide hvilke almindelige fødevarer der indeholder mest vitamin C, helt naturligt? Det får du svar på her, hvor vi nævner indholdet af vitamin C pr 100 gram:

  • Acerola – 1677 mg/100 g
  • Persille – 308 mg/100 g
  • Solbær – 181 mg/100 g
  • Grønkål – 169 mg/100 g
  • Rød peberfrugt – 163 mg/g
  • Havtorn – 131 mg/100 g
  • Broccoli – 117 mg/100 g
  • Rosenkål – 101-140 mg/100 g (størst indhold, 140 mg, i rosenkål fra perioden oktober-decemer)
  • Appelsin – 54 mg/100 g
  • Citron – 49 mg/100 g

Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/lists/parameters/47?page=1#parameter47

 

Premium Marine Collagen pulver

Fra gamle simreretter til en inner-beauty trend

Tidligere fik vi en del collagen naturligt igennem kosten, men da det kræver en del tid at tilberede collagenholdige måltider, som vores mormødre og deres mødre gjorde, kan et indtag af collagenpulver være et godt alternativ i hverdagen.

Huden er kroppens største organ, så det giver mening at vi passer på den – op mod 80% af huden består af collagen, som er med til at holde huden fast og elastisk gennem hele livet,

Fra 25-årsalderen sker en helt naturlig proces, nemlig at vores collagenniveau begynder at falde og vi begynder at få rynker og fine linjer i huden. Derfor er collagen en inner beauty trend, som er på manges læber – og ikke helt uden grund.

Vi har lavet Vild Nord fordi vi er fascinerede af den vilde natur og det den har at tilbyde, men også fordi vi gerne vil tilbyde et collagenprodukt der kan bruges i hverdagen, når du ikke lige kan nå rundt om det hele i køkkenet.

Vores marine collagen har en dokumenteret effekt efter 8-12 uger, så jo hurtigere du begynder, des før vil du opleve den skønne virkning.

Dobbelt-prisvindende Collagen Gold

Vores anbefaling af collagenprodukt

Der findes flere forskellige collagenprodukter på markedet. Forskellen mellem dem er typisk kilden – det vil sige om kollagenet er udvundet fra fisk (marine), kvæg (bovine), kylling eller gris. Dertil kommer der kvalitet og molekylevægt.

Du vil støde på collagenprodukter, der udelukkende består af marint collagen, som vores Collagen Clean Protein

Men du kan også dykke ned i vores hav af andre collagenvarianter, som har fået tilført lækre naturlige ingredienser eller gavnlige vitaminer og mineraler, der kan understøtte din skønhed og velvære. Nogle kan endda pleje hud, hår, negle, bindevæv og slimhinder. 

Vi anbefaler at du vælger marine collagen, da det har en komplet aminosyreprofil – og, som tidligere nævnt, fordi marine collagen er af samme type, som naturligt findes i vi menneskers hud, nemlig Type I. Hos Vild Nord har vi udelukkende produkter med marint collagen, så du skal blot gøre op med dig selv, hvilken variant og ingredienser du ønsker.

Vild Nord collagen varianter

Læs næste

Kort og godt om immunforsvaret - Vild Nord
Probiotisk mad - Vild Nord