Kort og godt om immunforsvaret

Kort og godt om immunforsvaret - Vild Nord

Hvad er immunforsvaret?

For nogen er det i tankerne nærmest dagligt, mens det for andre bare er der, nemlig immunforsvaret. Vi har det alle i kroppen, men hvad er det egentligt, og hvordan virker det? Du har sikkert hørt ordene ”det er godt for dit immunforsvar” eller ”et lavt immunforsvar” i en eller anden sammenhæng.

Kroppen er en fantastisk størrelse, med alt hvad den indebærer og kan. Noget lægger vi mærke til, og andet kører bare på autopilot, døgnet rundt hele livet. Immunforsvaret er én af de funktioner, som er på autopilot, og som vi sjældent bemærker eller skænker en tanke, medmindre vi bliver syge.

Immunforsvaret består af en lang række organer og slimhinder, som spiller hver deres rolle.

Huden er kroppens største organ og er også en del af immunsystemet, samtidig med at den beskytter den indre del af kroppen. Det særlige ved huden er, at den består af tre lag, overhuden (epidermis), læderhuden (dermis) og underhuden (hypodermis).

Naturlig støtte til immunforsvaret

Collagen i sig selv påvirker ikke dit immunforsvar, men det gør derimod de andre ingredienser, som vi har tilført varianten Collagen Immune Remedy. Med Collagen Immune Remedy får du ren forkælelse til kroppen – fra inderst til yderst – ikke mindst støtte dit immunforsvar.

  • Echinacea understøtter immunforsvarets normale funktion
  • Vitamin C bidrager til immunforsvarets normale funktion, til at mindske træthed og udmattelse samt til en normal dannelse af collagen.
  • Vitamin D bidrager også til immunforsvarets normale funktion og til at vedligeholde normale knogler.

Echinacea, den smukke staude, som har været kendt i århundreder, og som vi bestemt ikke har glemt skønheden af. Derfor bruger vi udtræk af blomstens stængler, blade og blomster i Collagen Immune Remedy, hvor den helt naturligt støtter immunforsvaret. 

  

Vitamin D får vi fra champignoner i forskellige stadier (white button og portobello), som udsættes for UV-lys. Det sætter gang i deres naturlige produktion af vitaminet – en proces der kaldes Earthlight og som du kan læse meget mere om i vores blogpost Earthlight® - D vitamin fra naturen. Selvom vi bruger svampe som kilde til solskinsvitaminet, kan du ikke smage dem. Collagen Immune Remedy smager stadig af skønne bær.

Den smagfulde og farverige bærblanding af acerola- og solbær er en naturlig kilde til vitamin C.

Bærrene høstes og bearbejdes og til sidst tilføres de i Collagen Immune Remedy blandingen. Bærblandingen giver både vitamin, smag og farve til collagenpulveret – helt naturligt.

 

Spis farverigt

Det gælder om at spise sundt og varieret. Spis grøntsager og frugter, og forsøg at variere så meget som muligt, så du får en bred vifte af de smagfulde fødevarer fra planteriget. Prøv også at skære lidt ned på mængden af rødt kød og skift det ud med lyst kød og evt. fisk.

Det er især fisk, grøntsager, frugter og bær og som er kilde til mange af vitaminer og mineraler, som alle understøtter immunforsvarets normale funktion – bortset fra vitamin D, som findes i de største koncentrationer i animalske fødevarer, eller i Collagen Immune Remedy.

Vitaminer og mineraler, der bidrager til immunforsvarets normale funktion, er:

 

Vitaminer  Mineraler

A vitamin

B12 vitamin

Folat

B6 vitamin

D vitamin

C vitamin

Kobber

Selen

Zink 

 

Men hvad skal du så spise for at få disse vitaminer?

Se top 5 fødevarer med de vitaminer og mineraler, som bidrager til immunforsvarets normale funktion: 

Vitamin A B6 vitamin
Torskelevertran, 30000 RE/100 g

Røget ål, 1800 RE/100 g

Gulerod, 816 RE/100 g

Kogt krabbe, 650 RE/100 g

Æggeblomme, 606 RE/100 g

Krebs, 2 mg/100 g

Hvidløg, 1,2 mg/100 g

Koldrøget laks, 1 mg/100 g

Tun, 1 mg/100 g

Linser, 0,5 mg/100 g

B12 vitamin Folat

Kogte blåmuslinger, 22,5 mcg/100 g

Torskerogn, 19,5 mcg/100 g

Østers, 17 mcg/100 g

Røget sild, 13 mcg/100 g

Makrel, 11 mcg/100 g

Sojamel, 800 mcg/100 g

Tørrede mungbønner, 625 mcg/100 g

Rød quinoa, 324 mcg/100 g

Hvid quinoa, 239 mcg/100 g

Broccoli, 239 mcg/100 g

Vitamin C

Vitamin D

Persille, 308 mg/100 g

Solbær, 181 mg/100 g

Grønkål, 169 mg/100 g

Rød peberfrugt, 163 mg/100 g

Rosenkål, 140 mg/100 g

Gravad laks, 30 mcg/100 g

Torskerogn, 27 mcg/100 g

Marineret sild, 9 mcg/100 g

Helleflynder, 9 mcg/100 g

Makrel, 8 mcg/100 g

 Jern

Kobber

Sojabønner, 15 mg/100 g

Agar tang, 9 mg/100 g

Hørfrø, 9 mg/100 g

Grønne linser, 7,4 mg/100 g

Hvide bønner, 6 mg/100 g

Østers, 8 mg/100 g

Cashewnødder, 2,5 mg/100 g

Paranødder, 1,7 mg/100 g

Hummer, 1,7 mg/100 g

Soltørrede tomater, 1,4 mg/100 g

 Zink

 Østers, 84 mg/100 g

Tørrede pinjekerner, 5,7 mg/100 g

Cashewnødder, 5,6 mg/100

 

Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/lists/parameters?

 

Ud under åben himmel

Er der noget mere afslappende og befriende, end at fylde lungerne med frisk luft og mærke vindens blide strøg mod huden? Der er noget helt særligt over den smukke og vilde natur og dét, den kan ved krop og sind.

Sørg for at bruge tid i naturen, eller i hvert fald udendørs, hver dag – jo mere des bedre. Kom ud ad døren og sæt gang i dine ben – gå, løb eller spring op på cyklen. Nyd den friske luft og lad det være en god pause fra hverdagen. Når du får pulsen op, og sveden viser sig på din pande, styrker du din krops kredsløb.

  

Fra smoothies til pandekager – sådan kan du bruge Collagen Immune Remedy

Kan du godt lide at eksperimentere en smule med, hvordan du får dit daglige tilskud collagen? Det kan vi også. Derfor har vi sammensat spændende, lækre og smagfulde opskrifter, hvori vores Collagen Immune Remedy (eller andre varianter) indgår. 

På dage, hvor der er tid til lidt ekstra end bare at blande dit pulver i et glas koldt vand, kan du lave en farverig smoothie eller en iskold nice cream. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Nogle af vores favoritopskrifter med Collagen Immune Remedy er:                                                                                                                            

Skyr collagen bowl

En enkel opskrift på den perfekte morgenmad eller frokost. Det er vores ambassadør i Frankrig, som står bag denne lækre opskrift med en herlig smag af blåbær.

Frozen yoghurt med collagen

Guilt-free lækkerhed til varme sommerdage eller til når den søde tand prikker til dig. Lav en portion og tag et stykke fra fryseren, når du får lyst til en snack.

Pink collagen pandekager

Pandekager er noget alle kender. Der er et væld af variationer og præferencer i forhold til hvad der skal på eller i pandekagerne. Prøv vores pandekageopskrift, hvor du både kan nyde smagen af pandekager og blåbær, samtidig med at du får din daglige dosis collagen. 

Immune booster smoothie

Giv dit immunforsvar næring med denne lækre smoothie, der bl.a. indeholder echinacea der understøtter immunforsvarets normale funktion.

  

Collagen Immune Remedy fra Vild Nord

Vi håber, du er blevet lidt klogere på immunforsvaret, så du nu kan gøre lidt ekstra for at få det komplekse system i balance. Sund mad, motion, søvn og Collagen Immune Remedy som et naturligt supplement, kan hjælpe dig godt på vej. Prøv vores Collagen Immune Remedy – du kan købe det her eller hos en forhandler tæt på dig.

Læs næste

Opdag skønheden i de gode vaner - Vild Nord
Hvilke madvarer er der collagen i? - Vild Nord